Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

34-åringen frikänd i hovrätten

Den 34-årige Outlawsmedlemmen och tidigare Solidosledaren från Hofors frikänns som väntat från misshandeln vid en restaurang i Hofors i somras.

Annons

Det blir ännu en dom mot 34-åringen där bevisen inte räcker. Hovrätten skriver att det finns sådana oklarheter i utredningen och brister i den misshandlades berättelse att det inte räcker för en fällande dom.

Det handlar om en misshandel på natten när restaurangen stängde. 34-åringen och en Storviksbo pekades ut som skyldiga av två personer som misshandlades. De satt häktade i nästan tre månader och dömdes till fängelse av tingsrätten. Men när hovrättsförhandlingen avslutades i slutet av oktober släpptes båda på fri fot.

Domen i dag frikänner dem från åtalet.

34-åringen är samma person som i förra veckan blev skjuten i benet på en skogsväg mellan Falun och Hofors. Det skedde dagen innan han skulle upp i hovrätten för ett annat brott han är misstänkt för – ett likartat skott i benet på en man i Sandviken i vintras.

Den förhandlingen är nu uppskjuten tills 34-åringen har vårdats färdigt för skottskadan. Enligt polisen vägrar han att berätta vem som sköt honom.

Mer läsning

Annons