Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

35 000 kronor i böter för fel fasadpanel på båthus

Kommunen har under flera år uppmanat en fastighetsägare vid sjön Edsken att åtgärda förändringar på ett båthus som bryter mot bygglovet. Nu döms mannen till 35 000 kronor i böter eftersom fasadpanelen sitter på längden i stället för på höjden.

Annons

Tvisten mellan bygg- och miljönämnden och fastighetsägaren har pågått i fyra år nu. Senast förra året bötfällde kommunen mannen eftersom han inte hade bytt fasad, målat om båthuset i falurött eller tagit bort en utbyggnad över vattnet, trots flera uppmaningar. Länsrätten avslog dock kommunens utdömande av vite, men bygg- och miljönämnden gav sig allstå inte med det.

Vid ytterligare inspektioner har det visat sig att fastighetsägaren faktiskt har gjort vissa förändringar. Men ett krav som nu kvarstår från kommunens sida är att fasaden på båthuset ska göras om. Ägaren har lagt plankorna på längden, men enligt lagen ska fasadpanelen vara stående.

Kommunen dömer därför återigen ut ett vite, den här gången på 20 000 kronor plus 3 000 kronor extra per kalendermånad sedan den sista kontrollen gjordes.

Det innebär att fastighetsägaren totalt tvingas betala 35 000 kronor. Beslutet om att utfärda böterna tas på ett nämndmöte i nästa vecka.

Annons