Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

38-åring åtalas för Hoforsvåldtäkt

38-åringen från Hofors har dömts för flera våldtäkter ända sedan 1980-talet. På torsdagen kom ett nytt våldtäktsåtal mot honom. Han misstänks för att ha i januari ha genomfört ett samlag med en sovande ung kvinna i Hofors.

Annons

38-åringen var på en fest där den 19-åriga kvinnan, som är en bekant till honom också fanns. När hon berusad somnade på en madrass hade han sex med henne. När hon vaknade höll han fast henne och fullföljde samlaget med våld.

38-åringen greps men släpptes på fri fot av tingsrätten vid häktningsförhandlingen två dagar senare. Med tanke på 38-åringens brottsregister och bevisläget mot 38-åringen förvånade rättens beslut polisen. Åklagaren överklagade beslutet och fick hovrätten att häkta 38-åringen i hans frånvaro. Men nu var 38-åringen försvunnen. Först för ett par veckor sedan greps han och kan nu åtalas för våldtäkten.

38-åringen har ända sedan 1980-talet vid flera tillfällen dömts för sexuella ofredanden och våldtäkter.

1989 dömdes han för sexuellt ofredande efter att ha slitit kläderna av en kvinnlig bekant.

1992 våldtog han sin före detta flickvän i en grässlänt i Hofors. Han körde ner en kniv i marken 10 centimeter från hennes huvud sedan han tvingat omkull henne.

2004 dömdes han för tre våldtäkter mot en före detta sambo i Stockholm.

När det gäller den nya anklagelsen erkänner 38-åringen att han haft sex med 19-åringen, men hävdar att det var helt frivilligt från hennes sida.

 

 

 

Mer läsning

Annons