Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Acke tar täten för 500:e gången

/

84-årige Acke Lindholm tar täten när ett 20-tal pensionärer ger sig av på långvandring. De avverkar 1,5 mil varje torsdag och denna vecka blir 500:e gången som Acke Lindholm är med.
– Åldern börjar ta ut sin rätt, numera slappar jag mest på eftermiddagarna efter att jag kommit hem från promenaderna, säger han.

Annons

De kallar sig torsdagsvandrarna. En gång i veckan kan Hoforsborna se gruppen med uppemot 20 pensionärer som ger sig av i vandrarkängor och ryggsäckar.

– Vi har blivit fler, när jag började 1995 var vi bara mellan åtta och tio man, säger Acke Lindholm som är veteranen i gänget.

Han är inne på sitt 14:e år med torsdagsvandringar.

– Vi är ute i alla väder, vi har bara ställt in några gånger och det är när det har varit 25 minusgrader. Men det är skönast nu framåt våren, när man kan gå lite lättare klädd.

För Acke Lindholm har det blivit upp mot 750 mils gång sammanlagt. Mellan 12 och 15 kilometer avverkas nämligen varje vecka med en paus vid någon ljugarbänk efter halva vägen.

– Det är socialt att komma ihop och promenera och under fikapausen sitter vi ner och ljuger för varandra, säger han lite finurligt.

Men den här torsdagen blir det mer än bara kaffe och ljug på rasten, vandrarna firar genom att grilla korv vid Hammardammens vindskydd.

Mer läsning

Annons