Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Älgjakten får sig en känga i årets Torsåkererevy

/
  • Livet på landet. Kor och en kaxig sheriff dyker upp under kvällen där skämt om folk i Torsåker varvas med sketcher om det skenande bensinpriset och den ständigt återkommande tvättstugekonflikten.
  • Hög stämning. Det är inte svårt för ensemblen i Torsåkersrevyn att väcka liv i publiken. På bilden syns Pia Möller-Andersen, Matilda Andersson, Siv Larsson, Lars Lilja, Johanna Berglund, Ola Danielsson och Helena Dahlqvist.
  • Käpphästar. Torsåkersrevyn innehåller flera välkända melodier. Bland annat
  • Uppsluppet. Årets tema är vilda västern och som hämtade ur en västernfilm dyker två mexikaner upp som här gestaltas av Lars Lilja och Ola Danielsson.
  • Älgjakt. De som inte känner till tjusningen med älgjakt kan besöka bygdegården i Torsåker och årets revy. Besökarna får veta att man som jägare slipper gnället
  • Älgar och jägare. Älgjägare är ett lovligt byte i årets Torsåkersrevy, där Matilda Andersson, Helena Dahlqvist, Lars Lilja och Johanna Berglund spelar älgar. Jägarna, som gestaltas av Ola Danielsson och Siv Larsson, missar älgarnas föreställning.
  • Livet på landet. Kor och en kaxig sheriff dyker upp under kvällen där skämt om folk i Torsåker varvas med sketcher om det skenande bensinpriset och den ständigt återkommande tvättstugekonflikten.

Vilda västern har kommit till Torsåker. Med käpphästar och knallpulverpistoler driver årets Torsåkersrevy med samtida fenomen som älgjakt och skenande bensinpriser.

Annons

De som inte känner till behållningen med älgjakt kan bänka sig bygdegården i Torsåker i kväll. Här visar revyartisterna Siv Larsson och Ola Danielsson vad älgjakt egentligen går ut på.

Man slipper gnället från "kärringen" och ungarna i en vecka och man kan gå i samma kalsonger i en vecka utan att någon påpekar det. Och det spelar ingen roll om man går hem tomhänt, naturupplevelsen överträffar allt.

Bygdegården är fullsatt. Stämningen är gemytlig och uppsluppen. Förutom Torsåkersbor finns här gäster från Hofors, Sandviken, Österfärnebo och Gävle. Sex föreställningar getts och nu återstår fem.

Varje bord motsvarar en amerikansk delstat och kvällen inleds med tacobuffé. Vid en av de robusta bänkarna sitter Sanna Nordström den här onsdagskvällen.

– Jag tycker att hela upplägget är bra och tacos passar bra till årets tema. Allt är igenomtänkt, säger hon.

Dolly Partons "Jolene" travesteras när radarparet Lars Lilja och Ola Larsson sjunger en klagolåt över bensinpriset. I samma sketch slår de fast att den dyraste fisken numera heter soppatorsk.

Mer läsning

Annons