Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Alla vägar leder till Ekendahl

Min utgångspunkt var från början att låta Christer Ekendahl själv berätta om sina många chefsroller inom kommunen och den kommunala bolagskoncernen.

Annons

Jag hade hoppats att han skulle bjuda på hur han får ihop sin almanacka. Hur ser en dag ut för en multipelchef? Och hur jobbar han för att särskilja sina olika roller? Det är säkert många med mig som är nyfikna på hur han hinner med.

Som ni kunde läsa i huvudartikeln här intill har Christer Ekendahl nekat mig en intervju. Jag har tillsammans med nyhetschef tagit beslutet att skriva ändå, ett arbete som har varit långt ifrån enkelt utan Christer Ekendahls egen medverkan.

Jag har begärt ut diverse allmänna handlingar, bland annat Ekendahls personakt. För en reporter är uppgifterna viktiga, här finns information om anställningsvillkor, lönerevisioner och andra överenskommelser mellan den enskilde och arbetsgivaren.

När Arbetarbladet tar del av personakter i andra kommuner är det aldrig något konstigt, det hjälper ekonomerna på personalkontoret till med. Men när jag gör det i Hofors blir det plötsligt komplicerat. Efter samtal med kommunchef, personalchef, styrelseordföranden för DTU-koncernen och administrativchef är kontentan att Christer själv sitter och sekretessprövar sin egen personakt.

Det är inte en engångsföreteelse att jag tillslut hamnar hos Ekendahl, i Hofors leder många vägar till honom. Han är talesperson för alla kommunala bolag och deras verksamhet. Det är också han som svarar på frågor rörande ekonomikontorets verksamhet på kommunen – för att ge några exempel.

Mest ensidigt blir det kanske när Ekendahl måste svara på frågor som ekonomichef och vd för Hoforshus i samma artikel. Då kan jag hålla med centerpolitikern, Henrik Björkman, det är svårt att veta om Christer talar om Hoforshus hyresgästers pengar eller kommuninnevånarnas skattemedel.

Annons