Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Anders Eklunds bror berättar om den svåra tiden

/
  • AVSLUT. Anders Eklunds bror Tord Eklund hoppas nu att uppståndelsen kring hans bror kan lägga sig. Även om brodern dömdes till fängelse, ser Tord Eklund gärna att han får vård innanför murarna. Bilden togs när Arbetarbladet träffade Tord Eklund med familj i april.

Chocken har släppt. Med det är fortfarande svårt att förstå att mördaren Anders Eklund är hans bror.
För Tord Eklund är det en lättnad att brodern nu får sin dom och att uppståndelsen kan lägga sig.

Annons

När Arbetarbladet i april satt i familjen Eklunds vardagsrum i Torsåker hade de precis fått veta att brodern och farbrodern Anders var en mördare.

En chock.

Ett halvår senare har chocktillståndet sakta övergått till vardag, berättar brodern Tord Eklund, men det är fortfarande svårt för honom att förstå att den Anders Eklund som figurerat dagligen i media under rättegången är samma person som hans bror.

En lättnad

Nu, när brodern fått domen, hoppas han att de dagliga påminnelserna i tidningar, radio och tv ska upphöra.

– Givetvis är det en lättnad för alla parter.

Från det att Anders Eklunds ansikte började tapetseras över det mediala rummet, har Tord Eklund valt att inte gömma sig och det faktum att han är bror till mördaren. Han tycker inte att han själv av omgivningens reaktioner har drabbats av släktskapet.

– Nu har jag kommit in i vardagen och arbetar på som vanligt. Jag har bara följt rättegången via media och det har känts olustigt.

Men att gå vidare på riktigt har varit svårt medan rättegången, med dagliga rapporter därifrån, har pågått.

Ingen kontakt

Någon kontakt med brodern har han inte haft efter att det som hänt uppdagats.

Nu när Anders Eklund har dömts till livstids fängelse, hoppas ändå Tord Eklund att brodern kan få vård i fängelset.

Som Arbetarbladet berättade i gårdagens tidning finns det goda möjligheter att få vård även för den som döms till fängelse, såsom behandlingsprogram och individuellt terapi.

– Jag hoppas att han ändå på något sätt får vård. Som det ser ut i Sverige så kommer han att komma ut någon gång, och då är det bästa om han fått hjälp.

Mer läsning

Annons