Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ännu en elev anhållen för mordet

/

Helt plötsligt dök gymnasieelevens namn upp i den pågående mordutredningen.

I ett förhör avslöjades att en till varit med och eleven anhölls omedelbart.

Nu är tre personer misstänkta för mordet på läraren Tommy Johansson.

Annons

Direkt efter att läraren hittades död i sin lägenhet 3 april föll misstankarna på två 20-åriga Hoforsbor som varit tillsammans med Tommy Johansson på en restaurang under kvällen. De före detta eleverna på gymnasieskolan har erkänt att de gick dit för att misshandla läraren. De häktades misstänkta för mord.

I hundratals förhör under en och en halv vecka har inget annat namn nämnts – förrän i onsdags, då en av de två häktade plötsligt började prata om en tredje person. En elev som går på skolan där Tommy Johansson arbetade, hade också varit med.

På samma krog

Efter att ha fått de nya uppgifterna åkte polisen genast hem till elevens bostad i Hofors och hämtade honom och en husrannsakan genomfördes. Utifrån de uppgifter eleven sedan lämnade beslöt åklagare att han skulle anhållas på sannolika skäl misstänkt för mord.

– Han förnekar all inblandning i brottet, säger elevens försvarare advokat K G Myhrberg och fortsätter:

– Det enda jag kan säga är att han mår skitdåligt.

Ingen i utredningen vill svara på frågan vad den nya misstänkte har berättat i förhör och om han varit med inne i lägenheten, där misshandeln ägde rum. Men eftersom åklagaren påstår att de tre utfört mordet tillsammans och i samförstånd innebär det i princip det.

Enligt uppgifter till Arbetarbladet var eleven på samma krog som offret och 20-åringarna men inte i deras sällskap. Han ska sedan under natten frivilligt eller under något slags tvång ha följt med för att visa på Tommy Johanssons bostad. Hur aktiv han sedan varit i själva misshandeln är oklart.

Hoppat på kroppen

Skadorna på offrets kropp var stora och 20-åringarna har erkänt sparkar och slag. Nu finns det uppgifter om att någon av dem även ska ha hoppat på kroppen.

Efter att det nya namnet nu dykt upp hamnar mordutredningen i ett nytt ljus.

– Sannolikt kommer vi att behöva höra flera vittnen på nytt. Vi får börja om, säger Krister Frykman.

100 förhör

Utredningsgruppen består av mellan 15 och 20 poliser som hållit 100 förhör så här långt i utredningen. Enligt ett pressmeddelande från polisen uppskattar gruppen att minst ett 50-tal förhör ytterligare ska hållas.

Mer läsning

Annons