Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Arbetsmiljöansvaret är inte alltid tydligt

En arbetsgivare är skyldig att anmäla en arbetsplatsolycka. Men det är inte alltid lätt för Arbetsmiljöverket att ställa en enskild arbetsgivare till svars.
Ansvaret kan delas gemensamt mellan uppdragsgivare och underentreprenörer.

Annons

På en arbetsplats har arbetsgivaren alltid ansvaret för att personalen inte utsätts för risker. Ett scenario som Arbetsmiljöverket ofta möter är arbetsplatsolyckor som inträffat när en entreprenör utför ett arbete hos en uppdragsgivare.

Ovako olycksdrabbat

Ett aktuellt fall är den arbetsplatsolycka där en man från Hedemora i Dalarna skadade sig på en vinkelslip när han utförde ett arbete hos Ovako i Hofors för drygt två veckor sedan.

Ett annat är den olycka där en ung man tvingades amputera ett ben efter en olycka i ett kalkbrott när han utförde ett uppdrag åt ett annat företag.

Oklart om ansvar

– En arbetsgivare är alltid skyldig att se till att de anställda kan handskas med utrustningen. Kommer en underentreprenör in med egen utrustning för att utföra ett arbete ska arbetsgivaren se till att personalen är utbildad på maskinerna. Men om en entreprenör ska använda den utrustning som finns hos uppdragsgivaren vilar ansvaret på denna, säger Anita Nordström vid Arbetsmiljöverket i Falun.

Uppdragsgivaren har också alltid ett övergripande ansvar för lokalerna som anställda och underentreprenörer vistas i. Men bilden är sällan glasklar.

Sämre hos mindre företag

Ofta anlitar underentreprenörer egna underentreprenörer och när Arbetsmiljöverket ska utreda en olycka finns ibland en väv av arbetsgivare.

På byggarbetsplatser vilar det så kallade samordningsansvaret på byggherren, men det brukar denne lägga över på huvudentreprenören.

– Stora företag har ofta en personalavdelning som arbetar med arbetsmiljöfrågor och en inbyggd företagshälsovård. Hos mindre företag kan det vara sämre ställt, men det beror ofta på okunskap och inte på att man struntar i att ta sitt ansvar som arbetsgivare, säger Anita Nordström.

Mer läsning

Annons