Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Åttor flyttar till Petre redan hösten 2010

Åttorna på Hagaskolan flyttar till Petre redan nästa höst. På så vis slipper de byta lärare inför slutåret på högstadiet.

Annons

Hagaskolan ska inte tömmas förrän 2011 men åttorna får flytta ett år i förväg.

Anledningen är att de ska få mer tid på sig att acklimatisera sig och slippa byta skola inför sista året på högstadiet. Kvar på Haga blir då några nior och sjuor.

Grundbeslutet är också att alla kommunens sexor ska börja på Petreskolan nästa höst. Barn- och utbildningsnämnden lämnar dock en liten möjlighet för sexorna från Torsåker och Bodås att gå kvar ytterligare ett år på Solbergaskolan.

Nämnden har tagit hänsyn till ett medborgarförslag med önskemålet eftersom eleverna flyttar ett år tidigare än tänkt och till en större skola.

– Men de måste komma med starka skäl, säger ordförande Kenneth Axling (S) som menar att undantag kan göras till exempel att ombyggnationen av Petre inte är klar eller att mottagandet inte bedöms kunna bli det bästa.

För att minska elevernas oro vid skolövergångarna och undvika mobbning eller andra konflikter i samband med de stora förändringarna ska en speciell elevstödjare placeras på Petreskolan.

Mer läsning

Annons