Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bemanningsföretag ska hitta ny kommunchef

Bemanningsföretaget Proffice har fått i uppdrag att hitta en ersättare till kommunchefen Eira Källgren. Blir det en lyckad rekrytering kostar tjänsten Hofors kommun 90 000 kronor exklusive moms.

Annons

Eira Källgrens förordnande som kommunchef gick egentligen ut förra hösten. Det var på egen begäran som hon ville sluta på tjänsten. Men eftersom det var svårt att hitta en ersättare i tid så övertalades hon att stanna ett år till.

Nu har bemanningsföretaget Proffice tecknat ett avtal med Hofors kommun om att sköta rekryteringen av en ny kommunchef. Det är samma företag som till exempel ansvarar för vd-rekryteringen till Göransson Arena i Sandviken.

Arvodet på 90 000 kronor exklusive moms till Proffice betalas i tre delar: när avtalet undertecknas, när de aktuella kandidaterna presenteras samt när rekryteringsprocessen är genomförd. Om Hofors kommun önskar fler personprofilanalyser utöver de tre avtalade så kostar det extra.

Hofors har tidigare haft problem att rekrytera personal till chefstjänster. När det gäller socialchefen gjorde man först själv ett försök som inte lyckades. Efter det anlitades ett bemanningsföretag. Tillsättandet av en ny bygg- och miljöchef tog också tid att lösa. Utöver kommunchefsposten behöver Hofors redan i år hitta ny vd till Hoforshus, Hofors Elverk och DTU efter Christer Ekendahl.

Annons