Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Biblioteket till Folkets hus när Entré Ungdom blir verklighet

Biblioteket i Hofors ska flytta till Folkets hus. Skolchefen har fått i uppdrag att utveckla ett koncept med fritidsgård, kulturskola och bibliotek som ska samverka i ombyggda lokaler.

Annons

Entré Ungdom står återigen på agendan, men nu ska förutom fritidsgård och kulturskola även biblioteket ingå i konceptet.

Skolchefen Angetha Dalqvist har fått i uppdrag av personal- och ekonomiutskottet att starta ett utvecklingsprojekt, där nämnda verksamheter ska samverka i nya lokaler i Folkets hus.

Enligt den föreslagna budgeten som kommunfullmäktige ska ta i november ska Entré Ungdom starta redan 2010. Det är oklart om biblioteket ska flytta redan då, eller om det kommer dröja.

I väntan på ombyggnationen av Folkets hus lokaler har barn- och utbildningsnämnden tecknat ett avtal om att hyra extra lokaler för Kulturskolan.

Rektorn har fått ett nytt rum och personalen får ny matsal med tillhörande personaltoalett. Anledningen är Arbetsmiljöverkets hot om böter om bristerna i lokalerna inte åtgärdats innan sista november.

Mer läsning

Annons