Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

BMX-föreningen får bidrag för att bygga ut sin hall

BMX- och skateföreningen i Hofors får 150 000 kronor i extra bidrag från kommunen för att kunna bygga ut sin hall. Även Torsåkers bygdegårdsförening beviljas 70 000 kronor extra i driftsbidrag.

Annons

Föreningen för BMX och skate växer i medlemsantal hela tiden och har nu över 400 medlemmar. Resultatet är att den hall som klubben byggde för bara några år sedan redan är för liten och man behöver bygga ut.

Nu beviljar kommunens kultur- och fritidsutskott 150 000 kronor i extra bidrag för att finansiera bygget.

Hofors BMX och skate är även nominerade till priset ”Årets förening” vid Eldsjälsgalan i Göteborg vid nyår. Då är klubben en av tre föreningar som utöver äran har chans att vinna 50 000 kronor, pengar som även de i sådana fall ska användas för utbyggnaden av hallen.

Även Torsåkers bygdegårdsförening får ett extra driftsbidrag på 70 000 kronor. Arbetarbladet har tidigare berättat att föreningen är i ekonomisk kris samtidigt som det finns stora upprustningsbehov, allra helst eftersom bygdegården nästa år ska inhysa ett av kommunens två boenden för ensamkommande flyktingbarn.

Därutöver får en rad andra föreningar dela på årets sista pengar i bidragsbudgeten för föreningar som kultur- och fritidsutskottet fördelade på sitt möte i veckan. Lynda Lundin

Mer läsning

Annons