Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brister i kulturskolans lokaler

Kulturskolans lokaler är inte anpassade till den verksamhet som bedrivs där. Det är bristande ventilation och dessutom mycket höga bullernivåer.

Annons

Det var vid en inspektion som Arbetsmiljöverket genomförde i höstas som flera brister i upptäcktes i kulturskolans lokaler på Hofors Folkets hus.

Bullernivåerna är mycket höga i delar av lokalerna.

Trots att hörselskydd till viss del används kräver Arbetsmiljöverket att den personal som berörs ska erbjudas en kostnadsfri hörselundersökning.

De bullernivåer som uppmätts visar nämligen att det finns risk för hörselskada.

Även ventilationen måste ses över och riskerna i den sal som används för dansundervisning måste undanröjas. Bland annat var det vid ett tillfälle mycket nära att en elev fick en bom i huvudet, när den plötsligt ramlade ner från taket.

Efter inspektionen ställdes sammanlagt nio olika krav på förändringar. Däribland fanns flera förbättringar för personalen. En personaltoalett behöver byggas och personalutrymmena behöver göras om så att det finns plats att ostört sitta och äta mat eller fika.

Egentligen skulle åtgärderna ha redovisats till Arbetsmiljöverket redan för en månad sedan, men eftersom en omfattande ombyggnation av kulturskolans lokaler planeras medges dispens till början av september.

Ombyggnaden som planeras innefattar projektet Entré ungdom som ska flytta ihop med kulturskolan i Folkets hus. De nya gemensamma lokalerna beräknas bli klara i mitten på augusti.

Annons