Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Cecilias zoo-förslag gillas – men kommunen kan inte hjälpa än

/

Arbetarbladet har tidigare skrivit om Hoforsbon Cecilia To och hennes förslag om ett "zoo" runt Hammardammen.
Förslaget har nu tagit sig vidare till Kommunstyrelsen – men kommunen ser inte några resurser för att hjälpa till i nuläget.

Annons

Cecilia To vill förvandla grönskan runt Hammardammen i Hofors till en sagoskog med kommunens hjälp. Med hjälp av stenar, träd och målarfärg vill hon skapa fantasidjur – ett gratis-zoo för småbarnsfamiljer mitt i motionsspåret. Hon vill ha kommunens hjälp och också gärna vara projektledare.

Under tisdagen behandlades förslaget under Barn- och utbildningsnämndens sammanträde i Hofors. Förslaget gillas och kommer att gå vidare till Kommunstyrelsen – men resurserna finns inte hos Entré Ungdom, varken för att bekosta material eller att anställa en projektledare.

Det konstaterar Ritva Snellman som är kulturansvarig och enhetschef för Entré Ungdom, i ett svar som godkändes av nämnden.

I stället vill de att Cecilia To ska vända sig till ett studieförbund för att få hjälp. Då skulle hon också kunna söka bidrag hos kommunens kulturenhet för projektet, då det krävs att det är en förening som söker.

Mer läsning

Annons