Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dagsböter för Kalles vådliga bilfärd

/
  • PLOCKEPINN. Så här såg grannens lekstuga ut efter Kalles olyckliga färd med sin automatväxlade bil.

Det blev 40 dagsböter för Karl Ejdrup Sörensens vådliga färd med sin automatväxlade bil. Han körde bland annat omkull grannens lekstuga och en lyktstolpe.

Annons

– Jag är ganska nöjd ändå. Jag hade en expert med mig i rätten som gav mig rätt att bilen kan ha rusat, säger Karl.

Arbetarbladet har tidigare berättat om Sörensens olycka i maj. Han skulle flytta sin automatväxlade bil. Men enligt Karl så rusade bilen och han fick inte stopp på den hur mycket han än bromsade.

Först gick bilen rakt in i hans eget garage och stannade mot en arbetsbänk. Karl var rädd att det skulle börja brinna och fick i backen. Då for bilen ur garaget, baklänges in på grannens tomt där den gjorde plockepinn av en lekstuga.

Kalle fick i driven igen och körde in på sin egen tomt där färden tog slut mot ett träd.

Kalle åtalades för vårdslöshet i trafik, men nekade. Han anser att det var fel på bilen. Åklagaren kallade ett vittne från bilmärkets generalagent som sa att ett sånt fel kan inte uppstå på den bilen.

Men i rättegången hade Kalle med sig en egen expert som jobbat på en märkesverkstad.

– Han hade sett tre bilar med samma fel, så då fick de något att fundera på, berättar Kalle.

Domen blev i alla fall dagsböter för vårdslöshet i trafik, och det nöjer sig Kalle med. Han tror att hans eget expertvittne sänkte straffet.

Det värsta är, tycker han, att han ännu inte har fått tillbaka körkortet. Han hade kort före olyckan haft en mindre stroke. Han hävdar att han aldrig fick någon information om att han inte borde köra bil förrän det gått några månader.

Nu känner Kalle sig helt frisk och försöker boka ett läkarbesök för att få ett intyg så att han kan få tillbaka körkortet.

Annons