Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dalapolisen har utrett färdigt

Dalapolisen ser Anders Eklund som ett avslutat kapitel nu när han dömts till livstids fängelse. Han är inte misstänkt

i någon annan utredning.

Annons

– Våra brott är utredda och dömda, säger presstalesman Sven-Åke Petters.

Enligt Sven-Åke Petters känns det bra att den omfattande utredningen mot Eklund är i hamn. Han berättar att den har krävt mycket polisens resurser, både mentala och fysiska.

– För vår del är det här avklarat. Sedan går det förstås inte att utesluta att något annat län eller land får upp honom som intressant i någon utredning, säger Petters.

Anders Eklunds DNA har via Statens kriminaltekniska laboratorium, SKL, sänts ut till hela Europa. Hittills verkar inte någon träff ha uppkommit.

Enligt Lennart Styrman, chef på Gävleborgspolisens enhet för grova brott, har Eklunds DNA jämförts med de spår som finns säkrade från de tre ouppklarade kvinnomorden i Gävle på 80- och 90-talet.

– Vi har inte fått någon träff och vi har inte heller hållt några förhör med honom.

Om Anders Eklund skulle bli misstänkt för något mer brott än de han nu dömts för är den normala gången att det utreds av polisen på den ort där brottet begåtts.

– Det finns också en möjlighet att det sköts av rikskrim om han börjar erkänna ytterligare brott. Så är fallet med massmördaren Thomas Quick, säger Lennart Styrman.

Mer läsning

Annons