Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De kan bli årets företagare

/
  • Finalisterna uppmärksammades med diplom och blommor på Företagarna i Hofors årsmöte. I maj blir en av dem utsedd till årets företagare i Hofors.

Snart ska årets företagare i Hofors koras. Tre finalister fightas om titeln som avgörs på företagargalan Eldklotet i maj.

Annons

Årets företagare i länets olika kommuner ska snart utses. I Hofors har tre finalister valts ut, som nu tävlar om att bli årets företagare i kommunen.

De nominerade är Jimmy Hallström på Jimmys däck i Hofors AB, Bengt Westerberg på Hofors glasmästeri och Cecar och Helena Jorda på CH:s järn.

– Folk har fått nominera, sedan har tre finalister plockats ut av en jury, säger Mats Björklund, ordförande i Företagarna i Hofors.

Vilka kriterier fanns för att bli utsedd till finalist?

– Det finns flera aspekter som man tittar på. Bland annat att företaget ska ha en god ekonomi. Men sedan kan det till exempel vara att man vill belöna en företagare för lång och trogen tjänst eller att man vill lyfta en person som satsat mycket, säger Mats Björklund.

Helena Jorda på CH:s järn är glad över att ha blivit utsedd till finalist – men tror kanske inte att chanserna att vinna är så stora.

– Det var kul att bli finalist efter att ha hållit på i 20 år. Det var det roliga – att vinna är inte det viktigaste. Jag ser fram emot att gå på Eldklotet i maj, jag har aldrig varit där tidigare, säger hon.

Företagargalan Eldklotet hålls i Gävle på Gasklockorna den 9 maj.

Mer läsning

Annons