Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De räddar lägenheter i Torsåker

/
  • VILL UTVECKLA TORSÅKER. Rikard Juhlin och Richard Larsson från Torsåker är två unga entreprenörer som tror på sin hembygd, de senaste två åren har de därför köpt fastigheter i centrala Torsåker. Tillsammans driver de också företaget Byggcentralen.

Två unga entreprenörer har köpt ett hus med lägenheter från Hoforshus som annars riskerades att rivas.

– Vi gillar byn Torsåker och därför kände vi att vi ville ta över, säger Rikard Juhlin.

Annons

23-åringarna Rikard Juhlin och Richard Larsson är båda uppväxta i Torsåker. Tillsammans driver de företaget Byggcentralen där de huvudsakligen jobbar med byggnadsarbeten.

Den nyförvärvade fastigheten på Gammelstillavägen 7 i centrala Torsåker är den andra fastigheten som killarna köpt upp i Torsåker, de äger sedan ett år tillbaka även byggnaden som inhyser Handelsbanken.

Spännande

– Vi tycker det är spännande med fastigheter, men vårt företag är ganska nytt så än så länge äger vi bara de här två, säger Rikard Juhlin.

När det sista köpet genomfördes i somras var hälften av lägenheterna på Gammelstillavägen uthyrda, sedan dess har de hittat ytterligare två hyresgäster.

Resten av lägenheterna ska killarna nu själva rusta. Även i Handelsbank- huset har det funnits lediga lokaler som nyligen har gjorts om till solarium.

– Det var ett ledigt utrymme och vi lär ju hitta på någonting.

Faktiskt har det gått ganska bra, vi har fått några kunder, säger Rikard Juhlin.

Hofors-hus har även lyckats sälja Gammelstillavägen 1, köparen ska vara Gävleföretaget JSF Fastigheter AB.

Mer läsning

Annons