Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De ska sprida hiphop i Hofors

/
  • Vet hur hiphop ska göras. Fredric Hallgren och Jacob Sjöberg är hiphopartisterna F–the Rex och Kid Jesus. Nu ska de lära Hofors ungdomar hemligheten bakom den rappande musikstilen.

I en ort där rock och punk varit dominerande ska nu en helt annan musikstil ge sig in på banan.

Annons

Artisterna F–the Rex och Kid Jesus ska lära Hofors ungdomar rappande hiphopmusik.

Under fyra onsdagar, med start 30 mars, ska musikerna F–the Rex och Kid Jesus från Borlänge lära Hofors ungdomar hur de omvandlar sina rappa tungor till hiphopmusik.

– De får lära sig att skriva texter och hur man ska och inte ska bete sig på scenen, säger Jakob Sjöberg alias Kid Jesus.

Han menar att ett lyckat scenframträdande ska handla om ögonkontakt med publiken och rörelser på scenen.

Tillsammans med Fredric Hallgren, F–the Rex, utlovar de en fullspäckad kurs som kanske leda till scenframträdanden i sommar.

Att det finns ett behov av en hiphopkurs i Hofors har länge varit känt för Studieförbundet vuxenskolan och Entré ungdom som anordnar kursen. Av tradition är Hofors ett rock- och punknäste, och att hitta någon som kan lära ut hiphop är därför något svårare.

– När jag var yngre fanns det ju alltid någon man kunde fråga om man ville spela rock eller punk men för dem som vill lära sig hiphop finns är desto färre som kan hjälpa till, säger Petter Svedén från studieförbundet.

Mer läsning

Annons