Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Det var som en Beck-film”

/
  • göklundsvägen. En Hoforsbo blev vittne till hur civilklädd polisen smög omkring med automatvapen.

En Hoforsbo blev vittne till hur civilklädda poliser med automatvapen smög omkring i området där förre Solidosledaren senare greps.

– Jag har aldrig varit med om något liknande! Det var som en Beck-film, säger han.

Annons

Efter skottlossningen i Sandviken letade polisen efter den förre Solidosledaren och ringade in honom till en lägenhet på Göklundsvägen. Vid tvåtiden natten till tisdagen fick en boende i området se hur två mörkklädda män hukande smög omkring på en parkering och betedde sig underligt. Han trodde det var biltjuvar och ringde polisen.

– När jag pratade med en kvinna hos polisen såg jag hur de plötsligt drog fram stora automatvapen. Jag blev helt paff och frågade om det var poliser jag såg, men jag fick inget svar, berättar han.

De civilklädda poliserna, som han senare förstod att det var eftersom han hörde hur de prata med varandra via kommunikationsradion, blev fler och fler. De ålade sig fram, gömde sig bakom bilar, sprang omkring eller bara låg och bevakade. Till slut gick de in i en port och kom ut med en person i handbojor.

– Det var det underligaste jag varit med om. Jag blev väldigt skärrad och visste inte vad jag skulle tro. Det hade känts betydligt lugnare om polisen bara kunde berätta att det var dem jag såg, tycker Hoforsbon.

Polisen bekräftar

Polisen bekräftar att de hade både civilklädd och uniformerad personal på plats under natten. Den normala utryckningsstyrkan hade förstärkts och det var minst ett tiotal poliser där.

– Vi vet att alla inblandade i organiserad brottslighet har vapen av olika slag och då vidtar vi försiktighetsåtgärder. En person hade dessutom blivit skjuten tidigare. Vi har en viss taktik beroende på hotbilden, säger polisens presstalesman Mikael Hedström.

Mer läsning

Annons