Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Drygt 30 erbjuds sluta med avgångsvederlag på Ovako

I slutet av oktober varslades 50 personer om uppsägning. Nu har 31 personer fått erbjudande om att sluta med avgångsvederlag.
– Jag tror inte att alla kommer att tacka ja, säger Timo Viiperi, ordförande i If Metalls järnbruksklubb på Ovako i Hofors.

Annons

Det handlar om ett erbjudande där företaget inte följt Las-listan utan bland annat gått efter ålder och kompetens.

De utvalda ska svara under den här veckan. Därefter kan det bli tal om förhandlingar om övertalighet, konstaterar Timo Viiperi.

Erbjudandet innebär att man får upp till en årslön, inklusive uppsägningstiden, om man väljer att lämna företaget.

Läs också: Svårt klara nya varslet på Ovako utan uppsägningar.

– De som är i 62-63-årsåldern ser nog goda möjligheter att gå hem och kanske ta tidigare pension. Men det kan bli svårare för de som är i 60-årsåldern och yngre, säger Timo Viiperi.

När varslet kom var beskedet från företaget att de övertaliga kunde räkna med att få vara kvar till framåt sommaren och bland annat hjälpa till med förbättringsåtgärder i fabriken och täcka upp vid utbildningar. Men sedan dess tycks ledningen ha ändrat sig.

Läs också: Ovakos vd om neddragningarna.

Nu är tanken att de som väljer att sluta frivilligt ska lämna företaget betydligt tidigare, konstaterar Viiperi.

Tidigare i höst infördes treskift i rörtillverkningen. Då varslades 35 personer och i slutändan fick 27 personer sluta med olika typer av frivilliga lösningar.

Från 1 december går man över från fyr- till treskift också i stålverk och valsverk. Samtidigt får uppåt 20 visstidsanställda lämna bruket.

Läs också: Han blir ny vd i Ovako.

Mer läsning

Annons