Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Efter protesterna – Folkpartiet tveksamma till centrumplanen

I kommunstyrelsen sa partiet ja. Men handlarnas överklagande har gjort Folkpartiet tveksamma till den fortsatta centrumförnyelsen i Hofors.

Den nya skateparken tycker man nu ska ligga vid Folkets Hus.

Annons

I en interpellation till kommunalrådet Marie-Louise Dangardt, S, undrar folkpartisten Bojan Petrovic vilken hänsyn kommunen kommer att ta till handlarna inför färdigställandet av den tredje etappen i centrumförnyelsen.

Som Arbetarbladet berättat är handlarna i Rubinen och på Centralgatan missnöjda med bland annat flytten av monumentet Skänken. Elva av dem har överklagat kommunstyrelsens beslut till förvaltningsrätten.

Handlarnas kritik har gjort Folkpartiet oroligt, skriver Bojan Petrovic. Han skriver att partiet visserligen är positivt till centrumförnyelsen, men att det är viktigt att varje åtgärd är förankrad.

Precis som handlarna vänder Folkpartiet sig nu även mot den nya skateparken på Skänktorget – detta trots att man godkände placeringen i kommunstyrelsen.

Nu vill man hellre att den byggs någon annanstans, som till exempel vid den i dag fria torgytan vid Folkets Hus. Detta eftersom avgaser från parkeringen annars kan skada barn och ungdomar och grannarna riskerar att störas på kvällar och helger.

I interpellationen undrar därför Bojan Petrovic också om hänsyn kommer att tas till de boende vid Skänktorget i samband med placeringen av skateparken.

Mer läsning

Annons