Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Efterlängtad invigningav utbyggd Hofors X-park

/
  • .300 kvadrat mer. Från 600 kvadratmeter till välbehövliga 900. I går var det efterlängtad invigning av Hofors X-park efter ombyggnationen med massor av unga bmx- och skejtåkare på plats redo att ge järnet i åkningen i ramperna.
  • 50 000 kronor.  I går var det återinvigning av utbyggda Hofors X-park och där för att fira fanns förutom medlemmarna Hofors BMX och Skate även representanter från kommunen och sponsorer. Sparbanksstiftelsen uppvaktade med 50 000 kronor som Sussie Magnusson i styrelsen tacksamt tog emot
  • väntar på att få provaåka. Simon Randleff, 14 år från Falun, Roger Herbertsson, 15 år från Hofors, Niklas Le, 13 år från Falun, och Gustav Elfqvist, 14 år från Falun, såg fram emot att ge sig i kast med ramperna i X-park så fort invigningstalen var överstökade. ”Det här blir riktigt bra”, sa killarna.
  • Eldsjäl. Sussie Magnusson var med och drog igång föreningen Hofors BMX och Skate i början på 2000-talet. I samband med invigningen av utbyggda X-park belönades hon i går för sitt engagemang med ett stipendium från kommunen på 12 000 kronor.
  • 300 meter längre. Ombyggnationen av Hofors X-park har inneburit att tälthallen förlängts med 300 meter. Här ska det snart läggas isolering och golv på asfalten och byggas nya ramper att åka i. Men skejtarna och bmx-åkarna kan göra imponerande tricks på slät mark också.

Från 600 kvadratmeter till välbehövliga 900.
I går var det efterlängtad invigning av Hofors X-park efter ombyggnationen med massor av unga bmx- och skejt­åkare på plats.

Annons

Det har varit månader av intensivt byggande. I går var det återinvigning av utbyggda Hofors X-park och där för att fira fanns förutom medlemmarna Hofors BMX och Skate även representanter från kommunen och sponsorer.

Känns fantastiskt

– Det känns fantastiskt, sa eldsjälen Sussie Magnusson som var med och drog igång föreningen i början på 2000-talet.

För sitt engagemang belönades hon i går av barn- och utbildningsnämndens vice ordförande Torbjörn Jansson med Fritid och Kulturs stipendium på 12 000 kronor som tog upp hennes envishet i sitt tal.

Medborgarförslag

Han påpekade att utan det medborgarförslag Sussie tillsammans med några andra lämnade in för fyra år sedan hade det inte funnits någon hall över huvud taget.

Ombyggnationen som nu genomförts har kostat 1,5 miljoner och inneburit att tälthallen förlängts med 300 meter.

Välbehövligt, för sporten växer och medlemsantalet är nu uppe i 450 personer – från hela Sverige. Nu har man förutom mer yta att åka på också rum för kafeteria och möten.

En del jobb kvar

Men helt klara med den nya delen är man inte. På asfalten ska det läggas isolering och golv och så ska det byggas massa nya ramper.

– Det blir riktigt bra, tyckte 15-åriga Hoforskillen Roger Herbertsson, som cyklat bmx i sex år och nu ser fram emot ännu mer att köra i och mer variation.

– Det är en skön känsla när man sätter något man tränat länge på.

Mer läsning

Annons