Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Eklund hade sex med 19-åring i skogen strax före mordet på Engla

Bara någon timme innan Anders Eklund mördade Engla hade han sex med en 19-årig kvinna i Hedemora.
De hade känt varandra i flera år och hon tillbringade tid hemma hos honom vid flera tillfällen. Hon insåg aldrig vilken risk hon utsatte sig för.

Annons

Den femte april besökte Anders Eklund kvinnan i Hedemora. De träffades på Lappens 10.30. Då hade de inte setts under en lång tid.
Den 19-åriga kvinnan hade försökt att bryta med honom, men dagarna innan mordet på Engla ringer och skickar flera sms till henne. Till slut går hon med på att träffa honom.
Anders Eklund påstår i förhören att det är hans flickvän, men det avvisar hon bestämt i ett förhör.Anders Eklund vill ha sex med kvinnan den här dagen, men hon säger nej. Han står på sig och till slut ger hon med sig. De åker ut i skogen utanför Hedemora och genomför ett samlag. Anders Eklund kör sedan hem kvinnan till Hedemora och åker sedan till Stjärnsund.
Den 19-åriga kvinnan träffade Anders Eklund på Phonecafé, en telefonlinje, redan för tre år sedan. Han berättade att han hette Anders Eklund och att han bodde i Hofors.För ett år sedan träffades de på Lunarstorm, uppger kvinnan. Men då utgav han sig för att vara någon annan, men kvinnan kände igen hans sätt att uttrycka sig.
Han förnekar sedan att han varit ute på Lunarstorm när hon frågar honom.
Hon håller fast vid att han var 35 år. När nyheten om att en 42-årig lastbilschaufför misstänktes ligga bakom Englas försvinnande förstod hon inte att det var Anders Eklund polisen hade gripit.Vid flera till fällen åkte hon hem till honom i Torsåker. Vid det här laget visste hon bara att han hette Anders i förnamn och att han var lastbilschaufför.
Hon anande inte att han hade en sådan mörk sida. Men i förhören förebrår hon sig själv. Hon borde ha förstått bättre. Men hon såg något hos honom, han verkade lyssna på henne.
Föräldrarna ogillade att hon umgicks med Anders Eklund. Hon ljög för dem och träffade honom ändå.När hon var hemma hos honom framstod han som lugn och stabil. Vid ett tillfälle såg hon dock hur han förlorade besinningen. Han blev svart i synen och andra människor fick släpa iväg honom för att förhindra slagsmål.

Mer läsning

Annons