Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Elever välkomnar drogtester i Hofors

/
  • POSITIVA.  Robin Lindell och Sebastian Grönborg som går i trean på Björkhagsskolan välkomnar drogtester i Hofors skolor. De tycker det är bra om det kan hjälpa de som har problem.

Det kan bli drogtester för elever och kommunanställda i Hofors i framtiden. Något gymnasieeleverna Robin Lindell och Sebastian Grönborg välkomnar.

Annons

Det är Moderaterna och Centerpartiet som har ställt en motion om slumpmässiga drogtester.

De vill att alla skolungdomar från årskurs sju och uppåt ska testas. Politikerna i kommunstyrelsen ställde sig på måndagen bakom förslaget.

– Det blev en väldig debatt och vi var helt oeniga, men vi beslutade till slut att gå vidare med det här. Kan det vara ett verktyg i skolan för att säga nej till droger så tror jag att det kan vara jättebra, säger kommunalrådet Marie-Louise Dangardt (S) men tillägger.

– Det vi kanske inte är helt överens om är om det är lämpligt att införa testerna redan i årskurs sju, säger hon och konstaterar att frågan nu ska upp för diskussion även i fullmäktige.

Robin Lindell och Sebastian Grönborg som går i trean på Björkhagsskolan ser positivt på drogtester i skolan.

– Det är väl bara bra, ett sätt att kunna hitta dem som har problem, säger Robin Lindell.

Motionsställarnas tanke är att vuxenvärlden ska föregå med gott exempel och vill därför införa drogtester även för kommunens personal och politiker. Något som väckt starka känslor hos fackförbunden som ser det som integritetskränkande.

– Men om något är det väl ännu viktigare bland personalen, de har ju ett stort ansvar i jobbet och vissa kör ju till och med bil, säger Robin Lindell.

Själv ser han inga som helst problem att ställa upp på ett test.

– Det skulle inte göra mig ett dugg.

– Nej, inga problem alls, instämmer Sebastian Grönborg.

I Sandviken ställde Sverigedemokraterna nyligen en liknande motion, men det röstades ner av övriga politiker.

Mer läsning

Annons