Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Entré Ungdom med nytt sommarprojekt i Hofors

/
  • Brännboll är en av aktiviteterna under veckans sommarprojekt

Den här veckan arrangeras en rad olika aktiviteter i Hofors centrum.
Bland annat står brännboll, yoga, handmålning och musikquiz på programmet i premiärprojektet "Händer på Bruket" – som leds av ett antal sommarjobbare.

Annons

Precis som tidigare år har Entré Ungdom arrangerat sommarkollo veckorna 25 och 26 i Hoforshallen. Målgruppen har varit barn som slutat ettan och upp till barn som slutat sjuan. Nytt för i år är vecka 27 med arrangemanget "Händer på Bruket".

– Tidigare har vi haft en tredje kollovecka på bruket, men nu vill vi fokusera på en bredare målgrupp och att nå så många som möjligt i olika åldrar, säger Marita Söderström, ungdomscoach i Entré Ungdom.

– Det är nyttigt för dom att se hur det fungerar när man skapar ett sånt här evenemang.

Bland aktiviteterna, som riktar sig till alla åldrar varje dag mellan klockan 14 och 18, finns brännboll, en fotbollsturnering, torgdisco, yoga samt dans och mycket mer. Dessutom kommer en öppen scen att finnas tillgänglig de sista två timmarna varje dag.

– Vi gör det här dels för att jobba med Entré Ungdoms äldre målgrupp för att coacha dem i att arrangera och ta vara på deras kreativa idéer. Sedan vill vi skapa mer liv och aktivitet i Hofors centrum och visa att det verkligen händer saker här, säger Entré Ungdoms enhetschef Ritva Snellman.

Av samtliga 150 feriearbetare, mellan 16 och 18 år, i Hofors kommun har en tredjedel arbetat med Entré Ungdoms olika evenemang de senaste veckorna – och 14 stycken arbetar med "Händer på Bruket".

– Jag hoppas att så många som möjligt kommer att ta del av arrangemanget och att vi ger besökarna lite nya upplevelser, säger Marita Söderström.

Mer läsning

Annons