Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Erkänner misshandel men förnekar mord

Den 20-årige huvudmisstänkte erkänner grov misshandel, men inte mord.

– Han har inte hoppat på hans huvud, och inte heller använt kniv, på det sätt som åklagaren påstår, säger hans advokat Gustav Andersson.

Annons

Åklagaren lägger skulden för Tommy Johanssons död i en fallande skala på de tre 20-åringarna.

Den huvudmisstänkte 20-åringen svarade för huvuddelen av våldet. Han är misstänkt för mord.

– Men han hade ingen avsikt att döda honom, invänder advokaten Gustav Andersson.

20-åringen tar också avstånd från delar av det som åklagaren påstår att han har gjort. Han har inte hoppat flera gånger på huvudet.

”Låtsasstamp” mot huvudet

Han medger bara att han har gjort en ”låtsasstamp” mot huvudet för att skrämma Johansson. Enligt advokat Andersson har hans klient inte heller använt kniven för något allvarligt våld. Det bekräftas också av rättsutlåtandet som mer talar om många, men små ytliga sticksår, av en kniv eller en sax, eller både och.

20-åringen har medgett att han ”slagit” med knivbladet mot Johanssons kropp, och att han tappat kniven mot kroppen vid något tillfälle.

Den 20-åriga flickvännen är också misstänkt för mord, men åklagaren anger även medhjälp till mord, som alternativ brottsrubricering.

– Hon erkänner att hon har delat ut två sparkar, säger hennes advokat Lars Häggström.

Medhjälp till mord

Den tredje åtalade, även han 20 år, som greps flera veckor efter de huvudmisstänkta åtalas för medhjälp till mord, alternativt skyddande av brottsling. Han har själv inte utfört någon misshandel, men närvarat under hela våldsutövningen. Han har också städat undan spår av misshandeln och stulit föremål i lägenheten.

Mer läsning

Annons