Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Exklusiv bakelse till Kerstin Hesselgrens ära

/
  • ”KERSTINBAKELSE”. På uppdrag av Hesselgrensällskapet har Hanssons konditori med Johan Hildenborg i spetsen tagit fram en bakelse till Kerstin Hesselgrens ära.

Mazarin, hjortronmousse och mörk choklad. Det är huvudingredienserna i ”Kerstinbakelsen” som Hanssons konditori i Hofors har tagit fram till Kerstin Hesselgrens ära.

– Vi ville att den skulle vara exklusiv och annorlunda, säger konditorn Johan Hildenborg som varit med och komponerat bakverket på uppdrag av Hesselgrensällskapet.

Annons

Premiärbakelserna ska avnjutas på sällskapets årsmöte nu på söndag.

Det är på deras uppdrag som Hanssons konditori fått äran att komponera en bakelse till minne av Sveriges första kvinna i riksdagen.

– Det är vi från styrelsen som vill uppmärksamma Kerstin Hesselgren lite extra och då kom vi på idén med ett eget bakverk, säger styrelseledamoten, Maine Wahlqvist.

Hanssons konditori fick fria händer och det slutade med en mazarinbotten med hjortronmousse varvat med en chokladbrownie och ett emblem av vit och mörk choklad.

– Vi ville ha något annorlunda som inte fanns sedan tidigare. Och så skulle det se lite exklusivt ut. Vi testade tre olika varianter, men fastnade sedan för den här.

Lyckad blandning

Det var blandningen mellan den friska hjortronmoussen och den 70 procentiga chokladen som avgjorde för Johan och hans kollegor Jana Hansson och Katarina Sjöberg.

På söndagens möte bjuds på mer än bara bakverk.

Bland annat ska Kerstin Hesselgrens nyårstal som hon läste i Sveriges radio 1948 spelas upp. Det ska på sikt även allmänheten kunna lyssna på i Kerstin Hesselgrenrummet på bygdegården.

Annons