Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Facken ogillar budgeten

Samtliga fackförbund är starkt emot Hofors budget.
– Vi anser att det är alldeles för stora besparingar, det funkar inte, säger kommunals ordföranade, Kristina Karlsson som organiserar drygt hälften av kommunens anställda.

Annons

Hur många tjänster som ska bort i Hofors kommun är inte klart, men att det blir nedskärningar är tydligt.

– Vi har personal för att klara av att ta hand om dubbelt så många brukare om vi effektiviserar administration och ser till att all tid går till vården av de äldre, säger kommunalrådet Marie-Louise Dangardt (S) om den kommande personalminskningen.

Fackförbundet Kommunal som organiserar omkring 500 av kommunens drygt 900 anställda har helt motsatt sig budgeten för 2012. Och de har alla andra fack som bland annat organiserar lärare och tjänstemän på sin sida.

– Vi har förklarat oss oeniga, det är alldeles för mycket besparingar och det är våra medlemmar som det berör, säger Kristina Karlsson.

Men inte heller hon har mer konkreta siffror än ansvariga politiker i nuläget. Förhandlingarna kan påbörjas först när budgeten klubbat även av fullmäktige, vilket sker i december.

Att vikarier inom vård och omsorg får sluta är dock tydligt. Kommunen bildar i stället en egen pool med fast anställd personal som hoppar in när luckor uppstår.

Mer läsning

Annons