Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Familjehälsan i Hofors försatt i konkurs

Familjehälsan i Hofors AB har försatts i konkurs på ägaren Peter Mannerroos egen begäran.
I somras lade han ner praktiken i Hofors för att trappa ner inför pensionen.

Annons

Läkaren Peter Mannerroos drev under flera års tid Familjehälsan i Hofors. För många människor på orten är han en välkänd person. I våras meddelade han att skulle lägga ned praktiken och sade upp de tre personer som var anställda i företaget.

I tisdags förra veckan sände han in en konkursansökan till Falu tingsrätt och domstolen fattade beslutet samma dag. Exakt vad det rör sig om för skulder framgår inte av vare sig ansökan eller konkursbeslutet och konkursförvaltaren har inte gått att nå för ytterligare information.

Kom 1982

I sin konkursansökan skriver Peter Mannerroos att Familjehälsan i Hofors inte längre kan betala sina skulder och att oförmågan att betala skulderna i tid inte är tillfällig. ”Företaget är således på obestånd”, skriver han.

När Peter Mannerroos lade ner Familjehälsan i Hofors uppgav han att han skulle trappa ned inför pensionen. Drygt 2 500 patienter fanns i hans register och många Hoforsbor uttryckte sin oro när han berättade att han skulle lägga ner praktiken i Hofors.

Peter Mannerroos kom till Hofors 1982 och arbetade de första åren på SKF:s företagshälsovård. I mitten av 90-talet började han driva Familjehälsan i Systembolagets gamla lokaler.

Arbetarbladet har förgäves försökt nå Peter Manerroos för en kommentar.

Annons