Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Far och söner döms för misshandel

Två tonåriga bröder och deras pappa dömdes i går för misshandel och olaga hot mot ett gäng mopedungdomar från Sandviken.


Bröderna och pappan jagade mopedisterna med bil på riks 80 och försökte slå dem genom en ned
vevad ruta.

Annons

Några ungdomar från Sandviken åkte till Hofors för att leta en stulen moped. Där fick de tips om var den kunde finnas. De hamnade då hos en familj, där de kikade in i garaget för att se om mopeden fanns där

Sönerna i familjen såg dem och gick ut. Det blev bråk mellan ungdomarna, som föräldrarna också blandade sig i. Sandvikenungdomarna begav sig hemåt och Hoforsfamiljen åkte efter. På riks 80 kom de ikapp dem och en av sönerna vevade ner en ruta för att försöka slå mopedisterna med en pinne.

Vid Tegelbruket i Storvik stannade både bilen och mopedisterna. Där försökte pappan ringa hem till en av ungdomarnas föräldrar. Han säger att han ville få dem att sluta trakassera familjen.

Familjen har i polisförhören sagt att de hade flyttat från Sandviken till Hofors för att slippa undan trakasserier från ett gäng ungdomar.

Sönerna döms nu för misshandel och försök till misshandel till skyddstillsyn respektive ungdomsvård och ungdomstjänst. Pappan får dagsböter för olaga hot.

Mer läsning

Annons