Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Får skadestånd för påkörda hundar

Kvinnan har fått två hundar överkörda av tåget som passerar alldeles utanför tomten hemma i Torsåker. Nu får hon ekonomisk ersättning av Trafikverket.

Annons

Trafikverket betalar ut ett skadestånd på sammanlagt 13 000 kronor till kvinnan som haft så otur att två av hennes hundar blivit överkörda av tåget.

Det började sommaren för två år sedan då hennes 15-årige pensionerade jaktkamrat smet och kom ut på järnvägen. Det kunde ske eftersom det inte finns något staket som avgränsar tomten mot spårområdet.

Hunden blev påkörd av tåget, men dog inte direkt och matte tvingades därför själv ta älgstudsaren och skjuta hunden för att avsluta hans liv utan för stort lidande.

Kräver mer pengar

Sommaren efteråt skaffade kvinnan en ny hundvalp, men den hann inte ens fylla ett år innan hon slet sig när hon kände vittring av rådjur och kördes även hon över av tåget.

Hundägaren har begärt ett något högre skadestånd än det Trafikverket nu beslutat att betala ut, verket anser nämligen att hundägaren också har ett eget ansvar enligt lagen om tillsyn över hundar och katter.

Mer läsning

Annons