Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Folkets Hus: Unga kan bli arbetsmiljöproblem

När ombyggnaden av Folkets Hus i Hofors är klar får Entré Ungdom en ny ingång alldeles intill huvudentrén. Men styrelsen för Folkets Hus tror att deras gäster kommer att bli störda av ungdomarna.

Annons

– De kommer att få tränga sig fram bland ungdomar när de ska gå till och från konferenslokalerna, säger ordförande Mari Brännvall.

I ett brev till kommunledningen i Hofors skriver styrelsen för Folkets Hus att Entré Ungdoms nya entré kommer att få konsekvenser för Folkets Hus gäster.

I framtiden kommer alla barn och ungdomar som ska till Entré Ungdom gå in genom den dörr som i dag kallas ABF-dörren. Samma entré är också trapphus till konferenslokaler och kontor både en trappa upp och en trappa ner.

– Det kan bli trångt när våra gäster ska gå och fika eller äta lunch eller på något annat sätt kommer från ett möte om ungdomarna börjar använda trapphuset som ett extra uppehållsrum, förklarar Mari Brännvall.

Oroliga för ljudnivån

Styrelsen oroas även att ljudnivån kan bli hög och uppfattas som störande för både konferensgäster, hyresgäster och personal och befarar att detta kan bli ett arbetsmiljöproblem.

– Sen är det också så att Folkets Hus använder den här entrén som insläpp vid olika evenemang och vi tycker att det känns fel att minderåriga ska behöva passera vuxna som röker och är onyktra, säger hon.

– Vi är rädda att det ska skapa konflikter.

På Entré Ungdom har man svårt att se att det ska kunna leda till arbetsmiljöproblem i huset för att deras unga är där.

– Det känns väldigt konstigt att man tycker så, att ungdomarna skulle vara ett problem. Jag är förvånad, säger enhetschefen Ritva Snellman.

Tror det är bra att mötas

Hon tror tvärtom att det kan vara bra för ungdomar och vuxna att mötas.

– Då lär man sig att respektera varandra.

– Och de gånger det är fest på Folkets Hus och det står många fulla vuxna utanför kan vi ju bara se till att leda om ungdomarna till en annan ingång.

Ritva Snellman, som suttit med i byggruppen i ett år, tycker att det känns märkligt att styrelsen för Folkets Hus inte sagt något om sin oro tidigare.

– Det är ju de själva som gett oss det här förslaget.

Godkänt ritningarna

Mari Brännvall förklarar att Folkets Hus visserligen godkänt ritningarna, men bara för de fått höra att det inte går att flytta Entré Ungdoms entré.

– Vi accepterar det men vill ändå vända oss till kommunledningen med våra farhågor så att de är medvetna om problematiken, säger hon.

Mer läsning

Annons