Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Föräldrar upprörda över lärarbyte

Föräldrarna i klass 3A på Värnaskolan protesterar mot att barnen för andra gången på kort tid tvingas byta lärare. Klassen blir även av med en assistent som hjälper två av barnen som har extra behov.

Annons

”För er handlar det om ekonomi och en övertalig lärare i kommunen. För oss handlar det om våra barn och deras trygghet och framtid”, skriver föräldrarna i ett öppet brev till kommunen.

Därmed vädjar de om att få behålla samma lärare under resten av lågstadiet, det innebär i en termin till.

Föräldrarna menar att det har varit mycket oroligheter i klassen och även mobbing har förekommit. De tycker att det räcker med det lärarbyte som redan har varit.

”Vi blev mer eller mindre lovade att få behålla en pedagog under tiden som ordinarie lärare är tjänstledig eftersom klassen återigen ska få en ny pedagog i år fyra”, skriver man i brevet och passar samtidigt på att framföra att det under nästa termin ställs extra höga krav på eleverna.

Det är nationella prov i alla kärnämnen och föräldrarna är oroliga att barnen inte ska nå de mål som är satta. De menar att specialläraren redan i dag har mycket att göra.

En assistent som hjälpt två barn med diabetes försvinner också som resurs under nästa år.

Extraresurs

Förslaget från föräldrahåll är därför att den övertaliga lärare som ska ta över klassen nästa termin kommer in som en extraresurs.

– Jag förstår föräldrarna och deras synpunkter. Lycklig är jag inte över det här, men jag ser ingen lösning - två lärare på 13 elever har jag inte råd med. Det jag kan göra är att ge dem en vecka där båda lärarna går dubbelt, säger ansvarig rektor, Barbro Risberg.

Vad gäller assistenten som har hjälpt de två barnen med diabetes har det varit en temporär resurs.

– Av de 11-12 elevassistenter som blivit uppsagda har en av dem gjort sin uppsägningstid i klassen, säger Risberg som menar att det annars inte är praxis den typen av insats.

Mer läsning

Annons