Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Föreningarna måste ta större ansvar för fritidsanläggningar

Annons

Hofors kommun flaggar för att öppettiderna i simhallen och ishallen kan minska om inte idrottsföreningarna själva kan hjälpa till mer än i dag.

– Vi ska undersöka om föreningarna kan ta ett större ansvar, säger Barn- och utbildningsnämndens ordförande, Kenneth Axling (S).

Redan nästa år sker en viss personalminskning inom fritidsverksamheten, genom att två personer som går i pension inte får någon ersättare. Det handlar bland annat om en vaktmästartjänst, men det är inget som kommun räknar med ska märkas av.

På längre sikt finns dock ett behov av att skära ner mer på personal. Det framgår av nästa års budget och planen för 2011 och 2012.

För att inte öppettiderna i simhallen och ishallen och kommunens andra idrottsanläggningar ska minskas krävs då att föreningarna bidrar mer än i dag.

– Vi ska undersöka om föreningarna har möjlighet att ta ett större ansvar och medverka mer. Vi inte om det kommer ge någon besparing, det är det vi ska bedöma efter att vi gjort den här undersökningen, säger Kenneth Axling.

Än så länge finns ingen exakt beräkning på hur mycket billigare kommunens fritidsverksamhet måste bli.

Mer läsning

Annons