Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Försiktig lättnad efter att gärningsmännen åkt fast

Peppe Jansson som är delägare i rånade Ica-butiken Tor-Center var försiktigt optimistisk över gripandet av de fyra männen som nu är anhållna för det väpnade rånet.

– Det är skönt – om det stämmer att de har hittat rätt personer, säger han.

Annons

Uppgifterna om att alla utom en av rånarna är anhållna och att den sista är anhållen i sin frånvaro får Peppe Jansson av media.

– Helt ärligt har jag inte hunnit känna så mycket än, men spontant är det skönt - om det stämmer att de har hittat rätt personer. I sådana fall är det jättebra jobbat av polisen, det är skönt att kunna ha förtroende för polisen, men jag har inte hört något av dem själva ännu, säger han.

Utöver telefonkontakt med personalen har han under dagen även träffat några av dem som var med vid rånet.

– De är tilltufsade och håller sig gärna i bakgrunden, säger Peppe Jansson.

Ica-butiken hade dagen efter rånet öppet igen, men den drabbade personalen behövde inte jobba.

– Vi har tagit in annan personal istället, säger Peppe Jansson.

Han var inte själv med vid rånet, men fem av de tiotal personer som jobbar i butiken var där. De får nu fortsatt krishjälp både genom samtal med psykolog som Ica centralt tillhandahåller och hjälp genom kyrkan.

– Som vi känner nu har vi fått mycket stöd. En del känner sig mer utsatta än andra. Jag har ringt och pratat med alla i dag och vi ska försöka skräddarsy hur de ska jobba framöver. De flesta tror i nuläget att de vill komma igång, säger Peppe Jansson.

Mer läsning

Annons