Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fortsatta produktionsstopp på Ovako

/

Bonusledigheten på Ovako är snart förbrukad. Orderingången är dock fortsatt dålig och fler produktionsstopp är att vänta. Betalningen för de nya ledigheterna är inte löst, men Metalls ramavtal om att gå ner i tjänst som Hoforsföretaget Bemab använt sig av kan vara ett alternativ.

Annons

Det har blivit flera lovveckor för majoriteten av de anställda på Ovako i vår. Det är genom att avstå från årets bonus som en stor del av personalstyrkan har fått både sportlov och påsklov med full lön. Och redan kring valborg står nästan hela fabriken still i en hel vecka igen. Vissa enheter har därutöver kortare stopp hela tiden.

Men nu är de 152 timmars ledighet som företaget och fackförbunden kommit överens om förbrukade för de flesta och det har inte förhandlats fram något nytt avtal.

– Vi försöker ordna med utbildningar åt de som inte behövs för underhållsarbeten. Den här veckan har vi ordnat en tredagars fackutbildning för Metalls medlemmar och vi har som mål att bli ännu bättre att erbjuda utbildningar, säger Tord Göransson.

Anledningen till de långa och frekventa produktionsstoppen är att orderingången är väldigt låg. Företaget har lovat att inte lägga något nytt varsel förrän tidigast efter halvårsskiftet, men många är oroliga att det då kommer besked om att fler måste sluta.

– Jag vet att det snackas en del om det och det går aldrig helt att utesluta, men vi tror och hoppas att vi ska slippa ytterligare varsel, säger Tord Göransson.

Ett sätt att sätta personalen i arbete även när beläggningen i produktionen är låg har varit att utföra i stort sett allt reparations- och underhållsarbete med hjälp av egen personal.

En strategi som de lokala underleverantörerna har känt av. Förutom Tekniskt industrimontage som har varslat nästan alla anställda har även GR Sanering och Bäckströms tvingats göra sig av med folk.

Bemad är det företag hittills som valt att använda IF Metalls centrala ramavtal som innebär att personalen går ner i tid med motsvarande lönesänkning. Ett alternativ som nu även diskuteras på Ovako.

– Vi ska titta på hur det kan fungera lokalt, säger Tord Göransson.

Mer läsning

Annons