Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fritidsboende vid Ottnaren vill bygga ut sina hus

Frustrationen växer bland dem som bor i Tummens fritidsområde som länge har väntat på att få bygga ut sina hus. En överklagan till regeringen gör att allt ligger på is.

Annons

Nu ber kommunen Miljödepartementet om en skyndsam hantering av ärendet. Önskemål om att kunna bygga mer permanent boende i Tummens fritidsområde vid sjön Ottnaren fanns redan 2004. Sedan dess har en ny detaljplan för området antagits av kommunen. Den vann laga kraft i juni förra året när den röstades igenom i fullmäktige, men överklagades sedan av markägaren som ansåg att området skulle bli för exploaterat. Ärendet behandlas nu av Miljödepartementet, samtidigt växer frustrationen bland de boende eftersom många redan flyttat dit permanent i tron att de ska få bygga ut sina hus till ett bra åretruntboende.

– Regeringen kan ta lång tid på sig. De kan ta upp till ett år eller mer än ett år på sig. Därför har vi bett kommunen trycka på för att ärendet ska prioriteras högre, säger Jörgen Wiklund som för talan för de boende.

Kommunen är angelägen om att få så många permanentboende som möjligt till orten och kommunstyrelsens ordförande har därför i en skrivelse bett Miljödepartementet om en skyndsam handläggning.

”För oss är det av stor vikt att äntligen få ärendet avgjort och kunna behandla de sedan länge framförda planerna på tillbyggnader inom fritidsområdet”, skriver Marie-Louise Dangardt (S).

Mer läsning

Annons