Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gästrike vatten vill inte bygga ut nätet till Malmjärn

För ett drygt år sedan beslutade kommunstyrelsen att bygga ut VA-nätet till Malmjärn. Nu har Gästrike vatten utrett frågan och föreslår att beslutet upphävs. Anledningen är att det skulle bli för dyrt och fastighetsägarna skulle behöva bekosta en stor del själva.

Annons

Vatten och avloppsfrågan för de boende kring Malmjärn har diskuterats länge. Arbetarbladet har tidigare skrivit om att det både finns fastighetsägare som vill ha kommunalt vatten och de som tycker att de klarar sig bra utan. Till viss del handlar det om att en del familjer bosatt sig permanent i området under senare år, medan de allra flesta bara nyttjar sina hus som sommartid.

Vill att fler flyttar in

Kommunledningen har varit positiv till att bygga ut det kommunala nätet, bland annat eftersom man gärna vill att fler flyttar permanent till orten.

Men nu går Gästrike vatten alltså emot kommunstyrelsens beslut och föreslår att det kommunala VA-nätet inte byggs ut.

Företaget konstaterar i sin utredning att det problem som funnits med alla enskilda avlopp försvinner i och med att Malmjärn inom kort inte längre kommer att fungera som vattentäkt.

Dessutom ligger inte Malmjärn inom verksamhetsområdet för vatten och avlopp. Fastighetsägarna själva skulle därför själva behöva bekosta dragningen av nya ledningar fram till området.

Nu ska frågan återigen upp i kommunstyrelsen.

Annons