Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gästriklands mest kände brottsling

/
  • Han är Gästriklands mest kände kriminelle, som polisen gör stora ansträngningar för att fälla för brott igen.

34-åringen är Gästriklands mest omskrivne kriminella person. Han misstänks ha skjutit en man i benet i Sandviken. Och har själv råkat ut för samma sak. Sedan han kom ut ur fängelse 2010 har polisen gjort flera misslyckade försök att sätta fast honom.

Annons

Hoforsbon var ledare för det Bandidosanknytna mc-gänget Solidos i Gävle fram till 2006 när han och flera andra medlemmar greps.

Sedan han kom ut ur fängelse 2010 försökte han förgäves bygga upp en Bandidosklubb i Hofors. Förra året bytte han dock plötsligt klubb till Outlaws. Då började unga män med Outlawströjor dyka upp i Hofors, senast vid ett krogbråk i helgen, där 34-åringen också var närvarande.

Under tiden har 34-åringen gjort sig misstänkt för flera spektakulära brott.

Han greps i september 2010 med en tidigare kamrat instängd i bakluckan på bilen. Han åtalades för människorov men frikändes i hovrätten. Den skräckslagne inlåste mannen höll fast vid att han låg där av fri vilja.

Han misstänks ha skjutit en man i benet i Sandviken i februari i fjol. Den skjutne, som själv ville bli med i den lokala Bandidosklubben, vägrade först att berätta vem som avlossade skotten, men ett par månader senare vittnade han och pekade ut 34-åringen. Det räckte inte för domstolen som friade.

Domen överklagades till hovrätten. Men dagarna innan förhandlingen skulle ske fick 34-åringen en allvarlig skottskada i benet på en grusväg mellan Hofors och Falun. Ett rykte säger att han skulle ha skadat sig själv för att skjuta upp rättegången, men polisen har svårt att tro på det.

Vem som sköt finns det inga uppgifter om. Utredningen kommer att läggas ned.

34-åringen greps också i somras och åtalades för en krogmisshandel i Hofors, tillsammans med samme 25-åring som han nu är medmisstänkt för narkotikabrott. Men båda friades i rätten.

25-åringen var för övrigt också medbrottsling till 34-åringen redan när Solidos sprängdes 2006.

Mer läsning

Annons