Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Håkan Olsson ny bygg- och miljöchef

/
  • NY CHEF. Håkan Olsson, tidigare byggnadsinspektör blir ny bygg- och miljöchef i Hofors. Nämnden har beslutat att förordna honom för fyra år.

Tidigare byggnadsinspektören Håkan Olsson blir ny bygg- och miljöchef i Hofors.

Annons

– Han är otroligt engagerad och har en massa nya idéer, säger ordföranden, Sylvia Abrahamsson sedan en enig nämnd tagit beslutet att ge honom tjänsten.

Från början var det tänkt att Hofors skulle hitta en ny bygg- och miljöchef med arkitektkompetens. Annonseringen av tjänsten ledde dock inte till något napp. Därför har Håkan Olsson som är byggnadsingenjör i grunden varit tillförordnad chef sedan i våras.

– Håkan har visat sig vara en frisk fläkt med många nya idéer och det har behövts. Han har också medfört att det är bra sammanhållning på kontoret, säger Sylvia Abrahamsson.

Därför får han nu fortsätta som chef.

– Det är skojigt att ha fått förtroendet, säger han själv om uppdraget.

Han har sammanlagt varit på kommunen i två år och bott på orten i snart tre år, från början kommer han från Stockholm. Han ser att bygg- och miljö har många utmaningar framöver, närmast att jobba fram infarten och nya centrum i både Hofors och Torsåker.

Bristen på arkitekt återstår dock att lösa. Gävle lånade under våren ut Viveka Sohlén på deltid. Sedan blev hon kvar och sedan september är hon tjänstledig från sin tjänst på Gävle kommun för att jobba heltid i Hofors under ett halvår.

– Stannar inte Viveka efter mars månad behöver vi jobba på att söka en ny planarkitekt. Det är mycket logistik vi behöver jobba med framöver, säger Håkan Olsson.

Mer läsning

Annons