Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Häktad 22-åring misstänks även för misshandel och hot

22-åringen som är misstänkt för skottlossningen i Hofors i helgen häktades på onsdagen av Gävle tingsrätt.

Karaktären av svartsjukedrama förstärks nu av att han även är misstänkt för grov misshandel och olaga hot mot sin före detta flickvän.

Annons

Två män misstänks för att skjutit genom en lägenhetsdörr hos en Hoforsbo under natten till söndagen. Den som bor i lägenheten var hemma men skadades inte.

22-åringen från Storvik är tidigare dömd för sin medverkan i gängkriminaliteten kring Solidos i Gästrikland 2006. Han deltog bland annat i en grov utpressning och fick två och ett halvt års fängelse.

Motivet till skjutningen i helgen verkar dock inte ha med gängkriminalitet att göra. Det finns uppgifter om att någon form av svartsjuka kan vara motivet.

Vid gårdagens häktningsförhandling blev den bilden tydligare. Listan över misstänkta brott hade då utökats med en grov misshandel mot 22-åringens före detta flickvän. Han ska bland annat ha vridit om armen på henne på en fest i Hofors någon gång i augusti.

22-åringen misstänks också för ett olaga hot mot samma kvinna, ett brott som skedde i Stockolmstrakten i höstas.

Slutligen är 22-åringen misstänkt för en misshandel utanför en krog i Sandviken i augusti i fjol.

Den andre misstänkte för skottlossningen, en 20-årig Hoforsbo, är också begärd häktad misstänkt för mordförsök. Den häktningsförhandlingen hålls på torsdag. Gunnar Eriksson

Annons