Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hans - en av många på bruksområdet

/
  • Fristående från ovako. Hans Odsberg är vd för SKF Coupling systems, det företag på brukets industriområde som inte servar eller har annat framstående samröre med Ovako. Att företaget har sin fabrik just här är mest av tradition, fabriken etablerades 1942.
  • En av produkterna. Supergripbultar som ska skickas till kund.
  • EN ANNAN SIDA AV BRUKET. Inne på brukets industriområdet i Hofors finns inte bara Ovako, ytterligare sju företag och sammanlagt en tredjedel av ortens arbetsplatser finns här.
  • Fristående från ovako. Hans Odsberg är vd för SKF Coupling systems, det företag på brukets industriområde som inte servar eller har annat framstående samröre med Ovako. Att företaget har sin fabrik just här är mest av tradition, fabriken etablerades 1942.

Hoforsföretaget SKF Coupling Systems är med sina 70 medarbetare en betydande arbetsplats i Hofors. De är världsledande på sina områden och till skillnad mot många andra Hoforsföretag känner de inte lika mycket av svängningarna i Ovakos orderläge.

Annons

När SKF sålde ut stålverket i Hofors ingick SKF Coupling Systems inte i affären. Företaget lever nu sitt eget liv, tämligen skiljt från både Ovako och moderkoncernen SKF, med säte i Göteborg.

– Vi ägs av SKF till hundra procent men vi har inga produktkopplingar, säger vd:n Hans Odsberg.

Företaget har sin fabrik längst österut på bruksområdet. Till skillnad från de andra externa aktörerna på bruksområdet som hyr sina lokaler av Ovako äger SKF själva sitt hus. Det är av historiska skäl som de finns just här och det har inte funnits någon anledning att flytta.

Hans Odsberg beskriver sin bransch som mindre konjunkturkänslig än industrin i Hofors i stort. På lång sikt har företaget vuxit från 50-talet anställda till omkring 70 personer.

– Vi har en ganska låg medelålder och vi har en medveten strävan efter att öka andelen kvinnor, kommenterar Hans Odsberg.

När vi går runt och tittar på tillverkning och montering träffar vi bara på en enda kvinna, på pappret är det fler. Fördelningen är ungefär 30/70, samma fördelning som mellan tjänstemän och arbetare.

Nya medarbetare får Hans Odsberg främst från Industriskolan i Hofors och han är delaktig i det nya teknikcollage som har startat där utbildningen sker i nära samarbete med industrin.

– De åtta till tio som går ut varje år sugs upp snabbt av olika företag här i regionen, säger han.

Andra kompetenser är det däremot ont om.

– Jag söker konstruktörer, högskoleingenjörer eller civilingenjörer, helst maskinare – men det finns inte några sökande från Gästrikland, konstaterar Hans Odsberg bekymrat.

Anställer han personer från andra delar av landet ser han en risk med att de inte blir kvar så länge och då har introduktionen i företaget som brukar ta sin tid varit förgäves.

Annons