Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hofors bäst på e-deklaration

/

Drygt 3,9 miljoner deklaranter valde i år elektronisk deklaration. Tillsammans med Oxelösund är Hofors skattebetalare flitigast med att använda nätet.

Annons

 

Det är litet drygt hälften av alla som kunde använda elektronisk deklaration, uppger Skatteverket. Invånarna i Oxelösund och Hofors var de flitigaste e-deklaranterna.
Jämfört med förra året är det en ökning med drygt 9 procent. Skatteverkets optimistiska målsättning var att 60 procent skulle välja att deklarera elektroniskt.
”Det är klart att det är en viss besvikelse, men samtidigt ska vi komma ihåg att det tar tid att ändra människors beteenden. Det var ändå cirka 350 000 människor fler som e-deklarerade i år jämfört med i fjol”, skriver Kay Kojer, verksamhetsutvecklare på Skatteverket, i ett pressmeddelande.
Kvinnor är fortsatt något piggare än män på att e-deklarera och personer födda på 1970- och 1980-talet är den ålderskategori som är bäst på e-deklarationer. Där har drygt 70 procent deklarerat elektroniskt. De som är födda 1987 nådde den högsta noteringen på nästan 79 procent.

Mer läsning

Annons