Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hofors får behålla program

Det blir ingen nedskärning på Björkhagsskolan. Skolchefen beslutar att både natur- och samhällsprogrammen blir kvar på skolan nästa år.

Annons

Den utredning som skolchefen Agneta Dahlqvist har gjort visar att det inte skulle bli någon stor ekonomisk besparing att lägga ner samhälls- och naturprogrammen vid gymnasieskolan i Hofors.

– Det visade sig ganska snabbt att den ekonomiska besparingen skulle bli så marginell att det inte är värt att genomföra någon förändring. Björkhagsskolan kommer att ha kvar de program som finns där i dag och det är vi många som är glada åt, säger hon i ett pressmeddelande.

Ett problem Hofors kommun sett är att elevkullarna som lämnar grundskolan blir allt mindre. Därtill innebär nya regler att det är fritt fram att söka gymnasieutbildningar på andra orter, trots att samma programutbud finns på hemmaplan.

Frågan kommunen har ställt sig i sin utredning är hur liten en skola kan vara för att fortfarande fungera bra, både pedagogiskt och ekonomiskt.

– Utredningen visade att de elevkullar som kommer de närmaste åren är ungefär lika stora som de varit de senaste åren, alltså runt 100 ungdomar per år och med ett sådant underlag kan vi fortsätta, säger hon och fortsätter:

– Framåt handlar det om att försöka jobba för att få så många sökande som möjligt.

Mer läsning

Annons