Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hofors hyresgäster får tycka till på Youtube

Anställda på hyresgästföreningens riksförbund har gått på kurs hos en medarbetare till Obama.

Inspirerade av hans teknik har de nu använt Hofors och Hoforsborna som testpiloter för ett nytt grepp: hyresgäster har intervjuats på film som sedan lagts ut på Youtube.

Annons

Det har rått förvirring bland Hoforshus hyresgäster om det pågår en utredning om utförsäljning av allmännyttan eller inte. Därför har hyresgästföreningen i Gävleregionen samlat de boende och lokala politiker till en diskussionskväll.

Inför mötet prövade hyresgästföreningen att ta ett helt nytt grepp. De gick runt i Hofors och intervjuade hyresgästerna om vad de tycker om en eventuell utförsäljning av Hoforshus.

– Vi har träffat Obamas webbansvariga som har lärt oss hur hans team jobbar. Han använder sig mycket av Youtube och andra publiceringskanaler på webben. Det här är första gången vi provar det här och det känns lyckat, säger ombudet George Hardt på hyresgästföreningens region Aros i Gävle.

I inledningen till diskussionskvällen visades filmen upp. På så vis kunde även Hoforsbor som inte fanns på plats på mötet framföra sina åsikter till politikerna.

– Vi kommer nog att jobba vidare på det här sättet även på andra orter. Det är svårt att få ungdomar till sådana här möten, men träffar man dem ute på stan vill de gärna ställa upp och tycka, säger George Hardt.

På mötet fick hyresgästerna också ett tydligt besked av majoriteten som var representerade

Annons