Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hofors-Joel i toppform inför Ironman Kalmar

/

Hoforskillen Joel Evertsson är på lördag en av tiotalet gästrikar som startar i Ironman Kalmar.

Annons

Hur är formen?

– Väldigt, väldigt bra. Alla mina senaste pass har visat att jag har en form som aldrig förr, i alla tre grenarna. Jag har själv blivit lite chockad när jag sett tiderna på träning. Så jag känner mig trygg med det.

Du är sedan tidigare inkvalad till Ironman på Hawaii i oktober, hur viktigt är Kalmar för din del?

– Kalmar har varit ett mål i över ett års tid, Hawaii var ju nåt som kom senare när jag lyckades kvala in. Så det är en viktig tävling skulle jag säga.

Vad har du för förväntningar, det här är ju din andra start just i Kalmar?

– Ja, 2012 hade jag 9.32, men det är helt nya banor nu så det är en helt annan tävling. Och jag har ju blivit bättre sen dess. Det är svårt att säga nån speciell tid men under nio timmar är ju ett mål jag har att klara av nån gång. Och sen om jag får sticka ut hakan lite så vill jag prestera så pass bra att jag kan börja tävla i proffsklassen nästa år, jag vill visa att jag hör hemma där. Jag tror och hoppas att jag tagit det steget nu, tävlingarna i år har visat det.

Hur har det gått?

– Jag har tävlat en hel del på halva distansen, och vann bland annat en tävling i USA i april. Men fjärdeplatsen i Vansbro tidigare i sommar är jag mest nöjd med, då hade jag en hel del duktiga triathleter bakom mig.

Men du bor inte kvar i Hofors längre, eller hur?

– Nej, jag har flyttat ner till Helsingborg, min sambo jobbar där så det var antingen långpendling eller flytt. Nu blir säsongen lite längre och så tävlar jag för Helsingborgsklubben IS Göta, jag simtränar med dom så det kändes mest rätt. Men till Hawaii är jag faktiskt anmäld för Gävle Triathlonklubb, jag är fortfarande medlem där.

Då så, stort lycka till!

– Tack. Jag ska försöka ta det lugnt, det blir en lång dag.

Mer läsning

Annons