Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hofors kommun vill locka statlig myndighet till orten

Kommunen vill att möjligheterna till en utlokalisering av en statlig myndighet till Hofors utreds och bjuder därmed in statliga företrädare till ett besök på orten.

Annons

Ett medborgarförslag som kom in till kommunstyrelsen i våras föreslår att, istället för att riva Hagaskolan, erbjuda de tomma lokalerna åt en statlig myndighet.

Kommunen har nappat på idén och skickar den nu vidare till regeringskansliet.

"Även om utlokaliseringen av en hel myndighet inte är aktuell, skulle man kanske kunna se över möjligheten att inrätta en filial eller ett lokalkontor", menar kommunalrådet, Marie-Louise Dangardt (S).

I en skrivelse presenterar hon Hofors kommun som en ort med gott geografiskt läge och tack vare nya E 4 inte mer än två timmar bort från Stockholm och Arlanda. Rommeheds flygplats finns på en timmes reseavstånd.

Kommunen beskrivs vidare som naturnära och med möjlighet till bra boendemiljö till låg kostnad. Bland annat finns även en förstklassig golfbana, slalombacke och skidspår.

Marie-Louise Dangardt föreslår därför att en utlokalisering av en statlig myndighet utreds och bjuder in företrädare för staten till ett besök för de ska kunna bilda sig en uppfattning om kommunens tillgångar.

Mer läsning

Annons