Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hofors närpoliser får kontor i Folkets Hus

/

Nu är det klart.

Hofors nya närpoliser i yttre tjänst kommer att få ett kontor i Folkets Hus.

– Det är bra för att de kommer nära ungdomsgården och då kan vara med ungdomarna, säger en nöjd Rolf Sundqvist som är närpolischef.

Annons

Polisen kommer att ha sitt kontor i samma korridor som Arbetarbladet i Folkets Hus, på samma våningsplan som receptionen och fritidsgården.

Som Arbetarbladet tidigare har berättat ville polisen först även förlägga sin servicemottagning i Folkets Hus, men eftersom det handlar om myndighetsutövning kan det inte läggas ut på en förening.

Nu kommer kommunens receptionister att ta över servicearbetet som i dag sköts från polisstationen på Centralgatan.

Här kommer Hoforsborna att kunna lämna in hittegods, ansöka om vapenlicens och göra andra enklare tillståndsansökningar.

– Det blir en väg in till polismyndigheten där du kan bli hänvisad vidare till rätt person, och du kan också komma i kontakt med närpoliserna genom serviceenheten, säger Rolf Sundqvist.

Kommunens receptionister kommer dock inte att ta emot brottsanmälningar – vilket inte är någon förändring gentemot hur det går till nu.

– Rutinen blir precis som den är i dag, man får ringa 114 14 och vissa anmälningar går att göra över internet. Allvarligare saker får man åka till Sandviken för att anmäla, säger Sundqvist.

Målsättningen är att den nya polisorganisationen ska vara på plats redan i mitten på oktober.

– Jag tror att det kommer att bli jättebra. Vi har anpassat servicenivån efter det behov vi ser att det finns i Hofors. Den stora fördelen blir att vi får två poliser ute i Hofors som lär känna orten bättre, säger Sundqvist. Lynda Lundin

Mer läsning

Annons